Patroontegels: Een Tijdloze Keuze voor Elke Ruimte

Patroontegels: Een Tijdloze Keuze voor Elke Ruimte

Patroontegels zijn een van de meest veelzijdige en esthetisch aantrekkelijke opties voor vloeren en muren. Of je nu een vleugje vintage charme aan je keuken wilt toevoegen, je badkamer wilt verfraaien met een artistiek tintje, of je woonkamer een elegante uitstraling wilt geven, patroontegels bieden eindeloze mogelijkheden. In deze blog duiken we in de wereld van patroontegels en laten we zien hoe je deze prachtige tegels kunt gebruiken om elke ruimte in je huis te transformeren.

Wat Zijn Patroontegels?

Patroontegels zijn tegels met opdrukken, patronen of ontwerpen die een decoratief effect creëren wanneer ze worden geïnstalleerd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, cement en natuursteen, en komen in een breed scala aan stijlen, van klassiek en traditioneel tot modern en eigentijds.

Waarom Kiezen voor Patroontegels?

 1. Eyecatcher: Patroontegels zijn een echte eyecatcher, ze voegen diepte toe aan elke ruimte. Ze kunnen een eenvoudige kamer omtoveren tot een opvallende en boeiende omgeving.
 2. Veelzijdigheid: Deze tegels zijn ongelooflijk veelzijdig en kunnen worden gebruikt op vloeren, muren, spatwanden en zelfs douches. Ze passen perfect in elke ruimte, van keukens en badkamers tot woonkamers en gangen.
 3. Stijl en Karakter: Patroontegels brengen stijl en karakter in je huis. Of je nu kiest voor een klassiek Marokkaans ontwerp, een strak geometrisch patroon, of een kleurrijk mozaïek, er is altijd een stijl dat bij jouw smaak en interieur past.

Populaire Stijlen van Patroontegels

 1. Marokkaanse Zelliges: Deze handgemaakte tegels staan bekend om hun levendige kleuren en complexe patronen. Ze voegen een exotisch en ambachtelijk element toe aan elke ruimte.
 2. Geometrische Patronen: Voor een moderne en strakke look zijn geometrische patroontegels een uitstekende keuze. Ze bieden een eigentijdse stijl die tot zijn recht komt in een modern interieur.
 3. Vintage en Retro: Patroontegels met een vintage of retro ontwerp zijn ideaal voor het toevoegen van een nostalgische charme. Ze passen perfect in oude herenhuizen of in een karaktervolle woning.

Tips voor het Gebruik van Patroontegels

 1. Mix en Match: Wees niet bang om verschillende patronen en kleuren te mixen. Dit kan een dynamisch en uniek effect creëren dat de ruimte echt tot leven brengt.
 2. Accentmuren: Gebruik patroontegels om een accentmuur te creëren die de aandacht trekt en een statement maakt. Dit werkt bijzonder goed in badkamers en keukens.
 3. Vloerdesigns: Patroontegels zijn perfect voor vloeren, vooral in ruimtes zoals de hal of de badkamer. Ze kunnen een klein oppervlak opvrolijken en een groot visueel impact hebben.
 4. Harmonische Kleuren: Kies kleuren die harmoniëren met de rest van je interieur. Dit zorgt voor een samenhangende en elegante uitstraling.

Conclusie

Patroontegels zijn een prachtige en veelzijdige optie voor elk huis. Ze voegen niet alleen esthetische waarde toe, maar ook een gevoel van karakter en stijl. Of je nu gaat voor een klassieke, moderne of eclectische look, er zijn patroontegels die perfect passen bij jouw visie. Kom langs in onze showroom om onze uitgebreide collectie patroontegels te bekijken en laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden die ze bieden. Transformeer je ruimte vandaag nog met de tijdloze schoonheid van patroontegels!

 

Kom langs bij Stone Trend

We nodigen u graag uit voor vrijblijvend advies met een warme kop koffie, vergezeld van de nodige koekjes.

Er is alvast voldoende parkeerruimte voorzien:

 • Voor de winkel in de Gistelsesteenweg
 • In de pastoriestraat
 • Op de parking achter het gemeentehuis en politiekantoor van St. Andries Brugge
 • Op de parking van het Jan Breydel-stadion

Voor terrastegels gelieve altijd eerst op te bellen zodat een afspraak kan gemaakt worden op het terraspark.