Onze producten

Keramische tegels

Keramiek is een sterk materiaal verkrijgbaar in veel formaten en in alle tinten. Ze zijn vandaag een groot succes met het uitzicht van hout, beton,…. met duurzaamheid en onderhoudsgemak van keramiek. Keramische tegels bestaan uit dunne lagen keramisch materiaal. Dit is een mengsel van zand, klei en andere natuurlijke substanties. Ze zijn in verschillende vormen, diktes en afmetingen te verkrijgen. Keramische tegels zijn ook hard, sterk, hygiënisch en vuurbestendig. Buigen en krom trekken doen ze vrijwel nooit.

Keramisch parket

Hout, een mooi natuur product dat warmte uitstraalt. De houten vloer wordt nog steeds het meest gelegd in onze woonhuizen, het is tegenwoordig in veel verschillende kleuren en vormen te verkrijgen en het past in ieder interieur. Toch kent een houten vloer ook wat nadelen. Het krast snel, je moet het goed onderhouden en er kan niet altijd vloerverwarming onder. Een mooie oplossing zijn houtlook tegels. De techniek is tegenwoordig zo ver dat de houtlook tegels niet van echt hout te onderscheiden zijn. Bij sommige tegels voelt het oppervlak ook aan als ‘echt parket’ Deze tegels bieden enorm veel voordelen; ze zijn onderhoudsarm, komen in vele kleur varianten en in een paar verschillende afmetingen. Houtlook tegels zijn erg praktisch in gebruik en makkelijk te plaatsen.

Betonlook

Beton, een geweldig en veelzijdig product. Voor vloeren is beton helemaal hip. Helaas is het niet altijd mogelijk om je huis vol te storten met beton. Een mooie oplossing zijn betonlook tegels. Deze tegels komen in verschillende en veelal grote formaten en in prachtige kleurnuances. Betonlook tegels zijn makkelijk te plaatsen en onderhoudsarm. Je hoeft ze niet te impregneren en kunt ze gewoon met een allesreiniger schoonmaken. Wij verkopen betonlook tegels in grote formaten tot wel 3.2×1.6 meter! Kom ze bewonderen in onze showroom.

XXL Platen

Grote platen hebben structuur vaste tekeningen. Je weet dus perfect wat je mag verwachten! Grote platen zijn maximaal 160×320 groot en 6mm dik. Ze zijn dus licht hanteerbaar, wat de plaatsing vergemakkelijkt. Je kan de grote platen komen bekijken in onze showroom. Je kan er de verschillende formaten en designs met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken.

Natuursteen

Natuursteen is gesteente dat gevormd is uit ofwel gestold magma (stollingsgesteente) of uit aardlagen die in de loop der eeuwen onder hoge druk zijn versteend (kalkgesteente). Het is dus volledig door de natuur gevormd. Er zijn enkel handen aan te pas gekomen om het gesteente te winnen en het verder te bewerken. Natuursteen wordt overal ter wereld gewonnen. In België zijn het voornamelijk de witte en donkere kalksteensoorten die gebruikt worden zoals: Gobertagne, Arduin (Belgisch hardsteen), leisteen en zwart marmer. De geologische structuur van de aardbodem verschilt overal in de wereld waardoor er zoveel variaties natuursteen bestaan. De meeste bekende soorten natuursteen zijn: kalksteen, leisteen, graniet, marmer, kwartsiet, gneis en travertin. De kleuren van deze stenen lopen uiteen van licht wit tot diepzwart en kunnen zowel bont, effen als geaderd zijn. Het oppervlak van natuursteen kan op diverse manieren bewerkt worden waardoor een hoogglanzend of juist een mat of ruw oppervlak ontstaat. Bekende methoden van bewerking zijn: zoeten (matglans), vlammen (vlampatroon), schuren (ruw oppervlak) en polijsten (hoogglans). Onze collecties natuursteen laten zich integreren in zowel traditionele als moderne bouwstijlen. Trappen, werkbladen kunnen we op maat aanbieden

Terrastegels

Als geen ander weten we hoe belangrijk een mooi, sterk en onderhoudsvriendelijk terras is. Het is trouwens het verlengde van je interieur. Stijlvolle terrastegels vormen de perfecte schakel tussen je binneninrichting en je tuin. En dit alles in harmonie met de natuur die als onuitputtelijke inspiratiebron fungeert. Of je nu een voorkeur hebt voor keramische tegels of natuursteen, kleine of grote formaten, wij voorzien een pasklare oplossing voor jouw tuinproject.

Cementtegels

Modern, landelijk, tijdloos, … Deze tegeltjes voelen zich overal thuis: in de keuken, in de hal en badkamer. Cementtegels geven door hun leuke patronen en kleuren een nostalgische, retrosfeer aan je woning. Je kan ze plaatsen in elk type interieur. Ze zijn dé trend van 2021, vooral de keramische cementtegeltjes hebben als groot voordeel dat ze onderhoudsvriendelijk, kras-en vlekbestendig zijn.
De courantste maten zijn 20×20 cm en 14×14 cm met bijhorende hoeken, lijnen en plinten in diverse kleuren en patronen.

Mozaiektegels

Je hebt ze in keramiek, natuursteen, glas, …. We hebben een groot assortiment in onze toonzaal. Je kan ze gebruiken als een accentwand in de badkamer of in het toilet maar ook in de keuken of de living is een mozaïektegeltje niet weg te denken. Marmer mozaïek in verschillende vormen en kleuren, handig op matjes verlijmd. Het leuke van marmer mozaïek is dat het een duurzaam handgemaakt product is waarmee veel mogelijk is. De uitstraling is chique en statig en gaat een leven lang mee. Marmer mozaïek wordt na verloop van tijd alleen maar mooier door het gebruik. Kleuren kunnen per levering wisselen omdat het marmer dat uit de groeves komt steeds een iets andere kleur kan hebben.

Zelliges

Deze Marokkaanse tegeltjes zijn populair en beleven een ware opmars. De handgemaakte eigenschappen zijn er goed in terug te zien. Zelliges zijn vierkante tegels van meestal 10×10 cm waarvan de zijkanten iets schuin worden afgekapt zodat ze strak, zonder voegen tegen elkaar kunnen worden geplaatst. Ze zijn alleen geschikt voor wanden. De kleuren zijn werkelijk fantastisch en lopen flink uiteen. Prachtige diepgroene tinten, hemels blauw, steen rood of pikzwart. Er zijn veel kleuren mogelijk.

Parket & laminaat

Met een houten toets geef je karakter aan je interieur en daarom is het belangrijk om een subtiel evenwicht te vinden en een perfecte harmonie te creëren. In onze toonzaal heb je de keuze uit verschillende soorten, kleuren en motieven. Dit gekoppeld aan ijzersterke prijzen.

Vloerverwarming

Duurzaam, gelijkmatige en aangename warmte en energie-en geld besparend! We hebben reeds expertise in de vloerverwarmingen van Schlüter Bekotec Therm: het is de betrouwbare bekledingsconstructietechniek met een beperkte opbouwhoogte. In combinatie met de bijhorende verwarmings- en regeltechniek wordt een energiebesparend en snel reagerend vloerverwarmingssysteem met een zeer lage aanvoertemperatuur verkregen. Hierdoor bespaart u veel energie en verlaag je de kosten van je vloerverwarming.

Onderhoudsproducten

Stone Trend biedt je een ruim assortiment aan van producten om vloeren en wandtegels optimaal te onderhouden. Via deze link kan u het product zoeken die u nodig hebt. Daarna kan u dit bij ons komen ophalen of bestellen. Indien je niet weet waarnaar je op zoek bent, kan je bij ons terecht om een deskundige uitleg te verkrijgen.

Plaatsingsdienst

Kurt is jaren gespecialiseerd in alle soorten vloeren- en wandtegels. Wij verzorgen uw vloerproject van A tot Z, dus inclusief professionele en nauwkeurige plaatsing onder toezicht van Kurt Vanquathem zelf.

Dit is meteen ook onze sterkste troef: wij verkopen niet alleen uw droomvloer, maar zorgen ook dat hij op een correcte manier geplaatst wordt.
We starten met een duidelijke prijsofferte, gaan over naar de planning en eindigen de finale oplevering.